Porvoo vinkki: käsityönä tehtyä suklaataPetri demonstroi mistä tumma suklaa koostuu; kaakaomassasta, sokerista ja kaakaovoista. 
Vaikka paketin kyljessä lukee 70% se ei välttämättä kerro kuinka paljon kaakaomassa suklaassa on, sillä suuri osa mainitusta 70% voi olla kaakaovoita.

Rakastatko hyvää suklaata? Entä suussa sulavia kakkuja, taidokkaasti tehtyjä macaronseja, leivoksia, praliineja, kahvia, ainutlaatuista tunnelmaa, asiantuntevaa palvelua?! Siinä tapauksessa suosittelen tutustumaan Petris Chocolate Roomin tuotteisiin ja poikkeamaan heidän kahvilaan Porvoon Jokikadulle.

Jokin aika sitten saimme Porvoolaisten bloggareiden kanssa kutsun yllämainittuun paikkaan viettämään iltaa Chocolate Tastingin merkeissä. Kuten viineissä myös suklaassa, tai siis kaakaopavussa on eri lajikkeita joilla on oma erityinen makunsa. Myös esim. sijainti ja maaperä vaikuttaa makuun.

Pertis Chocolate Roomia pyörittää hurmaava yrittäjäpariskunta Nina ja Petri, joista huokui intohimo ja ylpeys tekemiään tuotteita kohtaan. Ja syystäkin.
Petri kertoi meille faktoja suklaasta samalla kun maisteltiin lautasella olevia makuja. Tiesitkö esimerkiksi sen että kaakaovoi sulaa 37 asteessa, eli suussa ihmisen ruumiinlämmösstä jolloin aromit tulee parhaiten esiin. Tästä syystä suklaata ei tulisi syödä jääkaappikylmänä.
Se tunne kun pääsiäismunan suklaasta jää inhottava kalvo kitalakeen, se taas kertoo siitä että kaakaovoi on korvattu halvemmalla rasvalla.

Sillä aikaa kun maistelimme, Nina oli kattanut viereiseen huoneeseen uskomattoman juhlapöydän. Mansikka-shampanja kakkua, kolmen suklaan moussekakkua, taivaallinen vegaaninen suklaakakku, monia eri macaronseja, käsintehtyjä suklaapraliineja, savulohi croissanteja, punajuuri-feta paloja, kylmäuutettua kahvia... Pettymykseksi en millään pystynyt maistamaan kaikkia!


Eli kun kesällä tulet käymään Porvoossa poikkea Jokikatu 16, suklaan lisäksi sieltä saa myös Vanhan Porvoon jäätelötehtaan jäätelöä, kaupungin parasta!Ei kommentteja

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...