Kerran kesässä
Alkaneen kesäloman kunniaksi siivosin kotona. Välillä on kiva muistuttaa itseään miltä täällä näyttää, pyykki- ja tiskivuorien, lelukaaoksen ja sotkun keskellä. Tämä siisteys kesti tasan niin kauan kunnes lapset tuli pihalta sisään ja kaikki taas kirjaimellisesti räjähti käsiin. Mutta on ainakin kerran kesässä siistiä ollut.

Jokin aika sitten pohdin uutta mattoa olkkariin ja päädyin paksuun juutti mattoon. Matto on mukava jalan alla ja pysyy hyvin paikoillaan. Maton vesipesu ei onnistu joten saa nähdä kuinka kauan kestää että se on täyteen tahmattu. Kissat on onneksi jättäneet maton rauhaan eikä käytä sitä kynsien teroitukseen niin kuin pelkäsin. Sohvapöytä sai samalla uuden valkoisen maalin, sillä vanha kulunut teak pinta näytti maton kanssa tunkkaiselta. Haaveilen Hakolan pyöreästä sohvapöydästä mutta tiedän että talossani asustavat pienet huligaanit saisivat sen tuhottua alta aika yksikön.

Kuunliljan lehdet maljakossa ovat kuvaus rekvisiittaa. Sohvapöydällä, tai missään muuallakaan, ei ole mahdollista pitää minkäänlaisia asetelmia. Syynä joko kissat tai lapset. Iris keräsi keittiönpöydälle kukkakimpun joka hyvin nopeasti päätyi kissojen syötäväksi. Paksulehtiset kasvit ne jättävät rauhaan, joten palmuvehka, rahapuu, kluusia ja piilea säästyvät hampaanjäljiltä.

Mutta hai, me pakataan nyt laukut ja suunnataan kohti lomaa. Mikään ei ole parempaa kuin palata matkalta siistiin kotiin.


.

1 kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...